Îți mai aduci aminte de Costel Busuioc? Vezi mai jos cum arată acum! E de nerecunoscut.

Într-un an deosebit, în 2008, destinul lui Costel Busuioc s-a schimbat irevocabil când a triumfat într-un prestigios concurs muzical, “Hijos del Babel”, desfășurat în Spania. Cu toate eforturile de a capitaliza pe contractul oferit de o importantă casă de discuri, precum și pe expunerea mediatică generată de emisiunea TV, succesul s-a dovedit a fi eluziv. În ciuda încercărilor de a-și afirma talentul în domeniul muzicii clasice, ușile i-au fost închise repetat.

Revenind în România în 2019, după o perioadă petrecută în Statele Unite, Costel Busuioc, cunoscut și sub numele de “Pavarotti din Carpați”, a adoptat o atitudine mai retrasă. Preferând să participe doar la evenimente caritabile, el evită expunerea mediatică, în parte din respect pentru credința sa penticostală, care interzice promovarea personală, și în parte ca formă de protest împotriva inutilității publicității de care a beneficiat anterior, după victoria sa în concursul TV spaniol, care nu i-a adus decât dezamăgire și pierderea premiului în valoare de 100.000 de euro, în urma rezilierii contractului cu casa de discuri.

Recent, Costel Busuioc a fost prezent într-o transmisiune video pe Facebook, alături de preotul Vasile Manole și de profesorul Gabriel Braic, exprimându-și gândurile bune în preajma sărbătorilor pascale. Despre această apariție el a declarat: “Să fiți binecuvântați de Dumnezeu. (…) Intru foarte rar live, deși mă solicită foarte mult canalele media, televiziunile, ziare, eu nu vreau să ies”.

În prezent, tenorul Costel Busuioc trăiește alături de familia sa în orașul Sânicolau Mare din județul Timiș. În ciuda trecerii timpului, talentul său impresionant persistă, iar acum adoptă un aspect cu barbă și preferă să poarte cămăși în culori închise.

Costel Busuioc este mândru de cei patru copii ai săi. Cele două fete mai mici, Rebecca Alexandra și Sara Amalia, sunt elevi la prestigiosul Colegiu Național de Artă “Ioan Vidu” din Timișoara, unde studiază violoncelul și, respectiv, vioara și pianul. Ambii copii au participat la numeroase festivaluri de muzică clasică, iar uneori și la concursuri interșcolare.

Fratele lui Costel, Daniel Busuioc, activează în prezent ca tobar într-o formație de cover-uri, în timp ce sora lor mai mare, Ioana Maria Tabita, colaborează uneori cu familia în interpretări muzicale, în special la ceremoniile bisericești, și a încercat să-și valorifice talentul la una dintre edițiile concursului X-Factor.