Prajitura Dobos, simpla, delicioasa cu o aroma deosebita

Prajitura Dobos este un desert clasic și delicios, cu o aromă deosebită care îți încântă simțurile. Iată cum poți să o pregătești:

INGREDIENTE pentru blaturi (pentru 6 foi):

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 linguri de făină
  • o fiolă esență de vanilie sau un plic zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • 2-3 lingurițe de cacao (puteți face foile și simple fără cacao)
  • un pliculeț praf de copt

INGREDIENTE pentru cremă:

  • 250g unt
  • 2-3 linguri de lapte fierbinte
  • 200g ciocolată albă de menaj
  • 150g zahăr
  • 5 gălbenușuri
  • 2 fiole esențe de rom (opțional puteți pune și cacao)

MOD DE PREPARARE:

1. Prepararea foilor:

  • Se freacă spuma gălbenușurile cu zahărul până se obține o cremă groasă.
  • Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare, până devin ca o bezea.
  • Se toarnă albușurile peste gălbenușuri și se amestecă bine.
  • Se adaugă făina amestecată cu praful de copt, cacaoa, esența de vanilie și se amestecă bine folosind o spatulă de lemn.
  • Se toarnă fiecare foaie într-un strat subțire în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc circa 15-20 de minute fiecare.

2. Prepararea cremei:

  • Se mixează untul spumă împreună cu laptele fierbinte, pentru a obține o cremă cremoasă.
  • Separat, se freacă gălbenușurile cu o parte din zahăr, până zahărul se topește complet.
  • Ouăle bătute, restul de zahăr și vanilia se pun pe foc mic și se amestecă continuu până se îngroașă.
  • Peste crema de unt se adaugă crema de gălbenușuri și se amestecă bine.
  • Se topește ciocolata albă la bain-marie și se lasă să se răcească la temperatura camerei.
  • Ciocolata topită la temperatura camerei se toarnă peste crema de unt și se mixează circa 2-3 minute până se obține o cremă omogenă.

3. Asamblarea prăjiturii:

  • Se pune prima foaie pe o tavă și se unge cu crema de ciocolată.
  • Se așază o altă foaie peste, presând bine cu vârful degetelor, și se continuă alternând între foi și cremă.
  • Peste ultima foaie se întinde o glazură de zahăr, caramel sau ciocolată, după preferință.
  • Se ține la rece timp de 2-3 ore înainte de a fi consumată.

Poftă bună și spor la gătit! Această prăjitură Dobos este o alegere minunată pentru a încânta papilele gustative ale tuturor celor dragi!