Jean Constantin a jucat în multe roluri de rrom dar era de etnie grecească. Ce boală l-a răpus

În 2010, lumea își lua adio de la o legendă a cinematografiei românești, Jean Constantin. Când vine vorba de etnie, actorul Techirghiolean a păstrat întotdeauna o aură de mister. Chiar dacă a strălucit în roluri de rrom, rămânea o enigmă dacă aceasta reflecta sau nu adevărata sa origine. Cu un umor subtil, Jean Constantin nu dădea un răspuns clar, lăsând loc speculațiilor. Și totuși, în ciuda acestor nelămuriri, el a excelat în portretizarea personajelor de etnie romă.

În ciuda dezvăluirilor făcute de reprezentanții comunității rrome din Constanța, care afirmă că Jean Constantin nu aparținea acestei etnii, ci era binecunoscut ca fiind de origine greacă, el a fost adesea ales să interpreteze roluri de rrom, datorită aspectului său mediteranean. El însuși a ironizat această situație, glumind: “E grec și pe Acropole au fost ciori.”

Jean Constantin, născut într-o familie cu origini multiple, a devenit cunoscut în întreaga țară datorită talentului său actoricesc. Înainte de a deveni faimos în filmele și serialele românești celebre, a început ca normator într-o fabrică din Constanța, unde și-a conturat abilitățile artistice.

Cu un repertoriu variat, de la comedie la dramă, Jean Constantin a adus bucurie și râs pe ecranele românești timp de decenii. Rolurile sale memorabile în “B.D.”, filmele de acțiune și colaborările cu Sergiu Nicolaescu au cucerit inimile publicului.

Pe lângă cariera sa prolifică în cinematografie, Jean Constantin a avut o viață personală plină de evenimente. Cu trei căsătorii în spate, ultima cu Nina, care a fost și ea o figură importantă în lumea teatrului, Jean Constantin a trăit intens fiecare moment.

Însă, pe măsură ce vârsta îl bătea pas cu pas, sănătatea sa a început să se clatine. Internat de mai multe ori din cauza problemelor cardiace, actorul a luptat până în ultima clipă. În cele din urmă, în 26 mai 2010, lumina reflectoarelor s-a stins pentru totdeauna pentru acest mare artist, lăsând în urmă o moștenire de 89 de filme și amintiri neșterse în inimile celor care l-au admirat.