Gestul misterios al Danei Rotariu înainte de a-și părăsi această lume: O prevestire a sfârșitului?”

Tragicul deces al soției celebrei figuri din istoria fotbalului românesc, Iosif Rotariu, a marcat inimile fanilor și nu numai. Dana Rotariu, partenera sa de viață, a pierit în noaptea de 25 spre 26 mai 2024, lăsând în urmă o poveste de curaj și premoniție.

Destinul lui Dana Rotariu s-a conturat în urma unei lupte îndelungate cu boala. În 2023, a fost internată într-o clinică din Turcia, confruntându-se cu tumori coloniale, ce au fost îndepărtate printr-o intervenție chirurgicală promptă. Cu toate acestea, maladia a revenit, metastazănd și afectându-i plămânii.

În ultimele clipe, Dana Rotariu ar fi anticipat tragicul sfârșit. Conform mărturiei soțului său, Iosif Rotariu, ea și-a exprimat clar dorințele, pregătindu-l pentru momentul inevitabil. Două cereri i-au însoțit pe drumul către eternitate, iar ambele au fost respectate cu solemnitate.

Prima dorință a fost legată de veșmintele sale funerare. Dana Rotariu a ales personal un costum alb în care să fie îmbrăcată pentru ultima sa călătorie. Cu o premoniție cutremurătoare, ea și-a făcut pregătirile din timp, indicându-i soțului său ceea ce dorea să poarte în momentul despărțirii lor pământești.

În al doilea rând, Dana Rotariu a avut grijă să lase o ultimă dorință în grija soțului său. Înțelegând responsabilitatea care îi revine, ea i-a cerut lui Iosif să aibă grijă de copiii lor. Printre aceștia se numără și Kassandra, o tânără adoptată în urmă cu mulți ani și care a trecut prin numeroase încercări medicale dificile.

Kassandra, primită cu dragoste în familia Rotariu, a avut o copilărie marcată de suferință, fiind supusă la tratamente chirurgicale dificile și, în trecut, de acte de violență de către părinții biologici. Înainte de a-și lua rămas bun de la această lume, Dana Rotariu și-a exprimat dorința ca soțul său să îngrijească de toți copiii lor cu aceeași iubire și dedicare.

Tristețea care înconjoară pierderea unei figuri atât de iubite și respectate înseamnă și recunoașterea luptei sale eroice și a devotamentului său față de cei dragi. Dincolo de marea sa pasiune pentru fotbal, viața lui Iosif Rotariu va rămâne, fără îndoială, marcată de amintirea și învățăturile aduse de soția sa, Dana Rotariu.