O emoție imensă: Întâlnirea cu un soldat În ploaie .Când a înțeles ce se întâmplă, i-au dat lacrimile..

Pe un drum din Kentucky, Erin Hester se întorcea acasă de la serviciu într-o zi ploioasă și rece, când a fost martora unui moment emoționant și profund. Pe marginea drumului, a zărit un soldat în poziție de salut. Fără să înțeleagă imediat contextul, Erin a decis să oprească și să aștepte câteva minute, observând cum soldatul rămâne neclintit sub ploaie, deși era deja udat până la piele.

Înainte să poată întreba ce se întâmplă, Erin a remarcat o coloană de mașini care se apropia din sens opus. În acel moment, a realizat că era vorba despre un cortegiu funerar care trecea încet, cu farurile aprinse. Gestul soldatului a devenit subit clar pentru ea, iar emoțiile au inundat-o, ducând-o până la lacrimi.

Erin a simțit nevoia să împărtășească această experiență cu ceilalți, așa că a relatat întâmplarea pe contul său personal de Facebook. Postarea ei a devenit rapid virală, stârnind reacții puternice din partea comunității online.

„Mereu m-a deranjat faptul că unii șoferi nu încetinesc sau nu se opresc atunci când trece un cortegiu funerar, dar gestul acestui domn militar a depășit orice așteptare. Sunt convinsă că nu există reguli militare care să impună unui soldat să facă acest lucru, însă onoarea și respectul de care a dat dovadă acest om arată că așa ar trebui să se întâmple. Inima mi-a tresărit de emoție când am asistat la gestul său, un gest pe care familia îndurerată poate că nu va afla niciodată”, a scris Erin pe rețeaua de socializare.

Ulterior, s-a dezvăluit identitatea soldatului. Acesta este Jack L. Usrey, un colonel în Garda Națională a Armatei Tennessee, a cărui demnitate și respect pentru ceremonia funerară au fost aduse la lumină de către povestea lui Erin.