10 semne care arată că sufletul tău a obosit.Oboseala sufletească este mai puternică decât oboseala fizică

După perioade lungi de stres mental și emoțional intens, sufletul nostru poate intra într-un fel de somn adânc, foarte asemănător cu depresia din punct de vedere al simptomelor. Încercăm să ne îmbunătățim starea de spirit și nivelul de energie, dar totuși ne simțim obosiți și deprimati.

Acest lucru se întâmplă pentru că sufletul are nevoie de timp pentru a se vindeca, asemenea cum oasele rupte necesită timp pentru a se repara. Chiar dacă sufletul nostru nu este vizibil, este la fel de important ca și corpul care îl găzduiește, așa că trebuie să acordăm la fel de multă atenție vindecării sufletului precum o facem cu cea a corpului.

Dacă ignorăm semnele că energia noastră se epuizează, putem suferi consecințe grave, precum anxietate cronică, probleme mentale și depresie. Iată zece semne care indică epuizarea și lipsa de energie a sufletului:

  1. În timpul zilei, simți nevoia constantă de odihnă. Te simți obosit și ai tendința de a adormi frecvent, iar uneori îți este greu să ieși din pat dimineața. Pe timpul nopții, ai vise intense și cosmaruri care par extraordinar de reale, ceea ce te trezește agitat.
  2. Experimentezi senzații dureroase în tot corpul. Poți resimți tensiune musculară, amețeli, dureri de stomac, vedere încețoșată și dureri de cap fără niciun motiv aparent.
  3. Atunci când cineva te întreabă ce nu e în regulă cu tine, nu poți să găsești un răspuns clar, deoarece nici tu nu știi exact cum te simți. Simți că se petrece ceva profund și complex în interiorul tău, dar nu poți descrie de ce te simți astfel și, mai important, de ce nu poți scăpa de acea energie negativă.
  4. Ai senzația de disconfort și dezorientare pentru că nu te simți în armonie cu tine însuți, atât mental, cât și fizic.
  5. Toate emoțiile tale sunt amplificate. Trăiești cu intensitate și s-ar putea să simți nevoia de a plânge fără un motiv aparent. Inima ta poate fi plină de iubire într-un moment, dar se poate frânge în următorul.
  6. Experimentezi episoade ușoare de panică sau trăiești cu anxietate cronică.
  7. Deși ești înconjurat de oameni, simți o profundă singurătate. Ai început să-ți pui la îndoială relațiile cu cei din jur și te simți mereu în defensivă, fără a ști în cine să ai încredere.
  8. Gândurile tale pot deveni amare, pline de invidie, furie sau resentimente față de ceea ce se întâmplă în jurul tău, chiar dacă, în mod obișnuit, ești o persoană compasională, iertătoare și bună.
  9. Corpul tău se simte epuizat și orice mișcare pare să-ți consume energia. Exercițiile fizice care altădată îți aduceau bucurie devin acum o sarcină.
  10. Te cuprinde adesea frica și incertitudinea în privința viitorului tău. Poate ai ajuns la un punct în care simți nevoia de a lua o pauză și de a începe din nou, deoarece nu mai găsești bucurie în lucrurile care altădată îți plăceau.

Dacă trăiești aceste stări, este timpul să-ți acorzi prioritate și să ai grijă de bunăstarea ta interioară. Acordă-ți odihnă cât ai nevoie.

Închide telefonul și dedică mai mult timp activităților care îți aduc plăcere. Relaxează-te într-o baie fierbinte, ascultă muzica ta preferată și petrece mai mult timp cu cei dragi.

Evită gândurile negative și autocritica. Încearcă să-ți refaci echilibrul energetic. Atunci când ești cu adevărat atent la dorințele sufletului tău, poți elimina din viața ta tot ceea ce te epuizează și să te concentrezi în schimb pe gânduri pozitive și experiențe pline de frumusețe și pozitivitate.