Angela Similea – Căsătorii multiple și dezamăgiri în dragoste: marea ei iubire, Florin Piersic

Angela Similea, una dintre cele mai strălucitoare figuri ale muzicii românești, a fost martora gloriei pe scenele lumii, dar și a provocărilor și încercărilor în viața sa personală. Interpretul emoției din piesa “Să mori de dragoste rănită” își poartă povestea de viață cu demnitate și intensitate.

Copilăria sa a fost marcată de greutăți, dar și de pasiunea pentru muzică, care a ars mereu puternic în inima ei. Crescând în umbra Muzeului Satului și a Palatului Regal, Angela nu și-a putut ascunde niciodată bucuria de a cânta, umplând tramvaiele cu note de entuziasm și știind că fiecare pasager devenea ascultătorul ei tacit.

Deși părinții săi nu au privit inițial cu ochi buni visul ei de a urma o carieră în muzică, au devenit susținătorii săi cei mai aprigi.

La aproape 72 de ani, Angela Similea strălucește ca un simbol al eleganței și al farmecului, dar povestea sa de iubire este presărată cu drumuri anevoioase. Chiar și în mijlocul admiratorilor care i-au batut la ușă, căutarea ei pentru iubirea ideală a fost o călătorie lungă și, uneori, tumultuoasă. De-a lungul vieții, Angela a pasit de patru ori pe aleea căsătoriei, dar inimii sale i-a aparținut mereu un singur bărbat, actorul Florin Piersic.

Prima ei căsătorie a fost cu Andi Constantin, un electrician, dar flacăra lor s-a stins repede, deschizând calea către o nouă uniune cu chitaristul Sorin Movileanu. Angela a devenit mamă pentru prima dată în timpul acestui mariaj, născându-l pe Sorin. Amintirile acelei perioade sunt încă încărcate de emoții, Angela povestind despre greutățile sarcinii și despre momentul nașterii premature, care i-a pus viața fiului ei în pericol.

Dar nici această căsătorie nu a fost binecuvântată de soartă, iar Angela s-a regăsit din nou la altar, alături de Jan Hilgen, un om de afaceri din Olanda. Dragostea lor a fost un dans incitant, care a durat timp de 17 ani, făcându-i pe amândoi să trăiască clipe de fericire și împlinire. Totuși, povestea lor a ajuns la final din cauza dependenței lui Jan de alcool și din cauza folosirii numelui Angelei în beneficiul său. Cu toate acestea, Angela își amintește cu drag de devotamentul lui Jan:

“Nu era un bărbat frumos, dar era plin de farmec. Mă bucuram de devotamentul lui, de insistențele sale în cererile de căsătorie”, mărturisește Angela Similea în paginile cărții sale biografice, “Angela – cântec și rugă”, scrisă de Smaranda Jelescu.

În timpul relației cu Jan, Angela Similea și Florin Piersic formau un cuplu ce atrăgea privirile tuturor, iar povestea lor de dragoste a ajuns să depășească granițele scenei. Cu toate că Florin Piersic era deja căsătorit cu actrița Anna Szeles, cei doi au trăit o poveste de iubire secretă. “Nu pot nega ceea ce știe toată lumea. Angela Similea m-a fascinat”, declara Florin Piersic în trecut.

Pe de altă parte, Florin Piersic sublinia: “Nu am trădat căsnicia mea cu ea pentru că nu am simțit nevoia. Am iubit-o pe Angela, dar niciodată n-am vrut să fac rău altei persoane.”

Cunoscuta cântăreață de muzică ușoară și-a continuat drumul și în 1999 s-a căsătorit cu omul politic Victor Surdu, dar destinul le-a despărțit după 12 ani, când acesta a pierdut lupta cu cancerul pancreatic. Pierderea lui a lăsat-o pe Angela cu datorii imense, determinând-o să-și caute alinarea departe de România, alături de fiul său stabilit deja în America.

La aproape 72 de ani, Angela Similea emană o eleganță și o vitalitate ce atrag privirile tuturor. Cu toate acestea, rămâne profund atașată de țara sa natală, asigurându-ne că nu va uita niciodată rădăcinile sale românești.