Va prezentam rețetă delicioasă, ce poate fi o alegere perfectă pentru o întâlnire de familie sau chiar pentru o petrecere în grădină cu prietenii.

Gătește alături de noi un blat pufos și irezistibil cu cireșe, care cu siguranță va fermeca pe toată lumea la masă.

Combinația dintre aluatul moale și delicios și cireșele proaspete va rezulta într-un desert divin, pentru care vei avea nevoie de următoarele ingrediente și pași.

Ingrediente

Pentru o tavă sau un cadru de copt de 40 cm x 30 cm Blat:

-200 g unt la temperatura camerei

-250 g zahăr

-250 g lapte

-4 ouă

-420 g făină de grâu

-16 g praf de copt

-15 g cacao

-350 g cireșe fără sâmburi

Mod de preparare:

Preparare Pentru aluatul amestecat, mai întâi mixează untul cu zahărul până devine spumos, apoi adaugă treptat ouăle și continuă să amesteci.

Apoi, alternând, adaugă la compoziție făina amestecată cu praful de copt și laptele.

Întinde aproximativ jumătate din aluat uniform în tava sau pe tavă.

La restul aluatului, adaugă cacaoa și amestecă, apoi întinde această masă mai închisă uniform peste cea deschisă. Apoi presară cireșele deasupra.

Coace deliciozitatea pregătită în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 35 de minute.

Lasă să se răcească și apoi presară cu zahăr pudră.

Ingrediente:

– 100ml rom / whisky sau apa calda pentru inmuiat stafidele
– 1 coaja rasa de lamaie, amaretto , esenta de vanilie sau zahar vanilat
– 1 plic praf de copt
– 5 linguri de faina
– 8 linguri de zahar
– 5 oua
– 100g stafide
– 600g branza de vaci

Mod de preparare:

Pentru inceput, punem stafidele la inmuiat in putin alcool, cat sa le acopere. Daca nu avem alcool, le putem inmuia si in apa calda. Cu cat este apa mai calda, cu atat se vor inmuia mai repede.

Alegem galbenusurile de albusuri si amestecam galbenusurile cu branza de vaci, zaharul, stafidele, coaja de lamaie, si vanilia. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia.

Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Amestecam bine pana nu mai avem cocoloase de faina. Aici trebuie sa avem putina grija pentru ca daca branza de vaci este uscata vom folosi mai putina faina, iar daca branza este foarte moale, vom folosi mai multa faina.

Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare. Amestecam cu grija si albusele in compozitie. Aceasta compozitie nu trebuie sa fie foarte moale, dar totusi sa curga greu.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina sau gris. Turnam compozitia si o bagam in cuptorul incins la 180 grade (mediu) timp de 15 minute. Apoi micsoram putin temperatura (pana la 160 grade) si mai lasam aproximativ 35-40 minute, pana capata o crusta aurie. Obligatoriu se va face testul cu scobitoarea. Prajitura trebuie sa se raceasca incet inainte de a fi taiata.