Cuvintele emoționante ale lui Florin Piersic către Adrian Marinescu, Medicul de la Matei Balș: “Măi copile

Florin Piersic, icona cinematografiei românești, nu doar că a reușit să încânte publicul cu talentul său de excepție, dar a lăsat o amprentă profundă și asupra cadrelor medicale care l-au îngrijit pe patul de spital. După o operație la genunchi efectuată la Spitalul Foișor din București, celebrul actor nu și-a pierdut farmecul și optimismul care l-au caracterizat întotdeauna.

Chiar și în momentele dificile, Florin Piersic și-a menținut aura caldă și energia pozitivă. Medicul Adrian Marinescu, managerul Institutului Matei Balș, a relatat că prima lor întâlnire i-a oferit impresia că vorbește cu un prieten vechi. Pe parcursul spitalizării, actorul a rămas la fel de plin de viață și plin de umor.

“Cred că noi toți l-am cunoscut de pe scenă și în general din tot ce a avut ca activitate. Ai impresia, în momentul în care atâția ani vezi pe cineva, că îl cunoști chiar dacă nu e lângă tine. Aș spune, în mod clar, că este așa cum mă așteptam.

Aveam impresia că îl cunosc dinainte, așa cum probabil toți facem: o persoană caldă, deschisă, plină de șarm, cu un tonus și o poftă de viață mai mult decât evidente, chiar în situația medicală care nu este deloc ușor. Este interesant că și la început, când a venit la Matei Balș, lucrurile erau la fel chiar dacă nu era în cea mai bună stare. Lucrurile acestea erau mai mult decât evidente și cu atât mai mult, când evoluția a fost mai bună la Spitalul Foișor”, a mărturisit medicul Adrian Marinescu pentru WOWbiz.ro.

Florin Piersic, cu farmecul său caracteristic, l-a întâmpinat pe medicul Adrian Marinescu cu un mesaj simplu: “Măi copile, ce faci?!”. Despre relația lor, medicul a povestit: “A fost o discuție care vine de la sine. O persoană deschisă te face și pe tine să te deschizi și să fie o comunicare extrem de facilă, lucru care s-a și întâmplat”.

În ciuda provocărilor, Florin Piersic a transmis un mesaj important prin optimismul și dorința sa de a trăi la maxim fiecare clipă. În vârstă de aproape 90 de ani, Piersic demonstrează că vârsta nu trebuie să fie un obstacol în calea dorinței de a trăi și de a iubi viața.

“Faptul că indiferent de problemele pe care le ai din punct de vedere medical și toți vom avea aceste probleme, mai devreme sau mai târziu, trebuie să îți dorești și să trăiești, dar și să ai o viață pe care să nu o limiteze vârsta.

Mi se pare extrem de important faptul că nu contează că are aproape 90 de ani, ceea ce contează este că are aceeași percepție pe care o avea și cu zeci de ani înainte. Este extrem de important. Nu mulți dintre noi reușesc și de multe ori ne complacem în situația în care avem o anumită vârstă și pierdem energia, practic pierdem dorința de viață în final”, a declarat medicul Marinescu.

Povestea lui Florin Piersic reamintește tuturor că vârsta sau problemele de sănătate nu ar trebui să ne limiteze aspirațiile sau să ne diminueze pasiunea pentru viață. Este un exemplu de curaj și înțelepciune, care ne îndeamnă să trăim fiecare zi cu bucurie și înțelegere, învățând din fiecare experiență și hrănindu-ne entuziasmul pentru viață.