Prăjitură cu mere și griș

INGREDIENTE NECESARE:

200 gr faina

250 gr unt

200 gr griș

2.5 kg mere,

80 g zahar,

10 gr praf de copt

16 gr zahar vanilat(2 pliculete),

O lingurita cu varf de scortisoara

INSTRUCȚIUNI PENTRU PREPARARE

Începe prin a spăla merele, curățându-le de coajă și dându-le pe razatoarea mare. După ce le-ai dat pe răzătoare, amestecă-le cu scorțișoara și zahărul vanilat într-un bol până obții o combinație omogenă.În alt bol adânc, amestecă grisul, faina, zahărul și praful de copt.

Acum, împarte untul în 3 părți aproape egale.Împarte merele rase în două părți egale și așează-le în două boluri separate.Unge o tavă cu unt, având dimensiunea de 25/30 cm. Presară 1/3 din cantitatea de amestec de gris, faina și zahăr peste unt.

Așează un strat de mere peste stratul de prafuri și nivelează-l uniform cu o lingură. Între mere, adaugă bucățele mici de unt.Distribuie un nou strat de amestec de gris, faina și zahăr peste mere.Adaugă un al doilea strat de mere peste acest strat, distribuindu-le uniform și nivelându-le cu o lingură. Rade untul rămas peste mere.

Preîncalzește cuptorul la 180 de grade Celsius și coace prăjitura pentru aproximativ 35-40 de minute.După ce este coaptă, las-o să se răcească complet, apoi presară zahăr pudră deasupra. Poți tăia prăjitura în porții după ce s-a răcit.