Prințul Harry și Meghan Markle, în pericol cu legea! Datoriile Ducilor de Sussex rămân neplătite

Meghan Markle și Prințul Harry se află în mijlocul unei situații delicate din punct de vedere juridic, legată de fundația lor numită Archewell. Potrivit rapoartelor recente, organizația lor publică a fost clasată ca fiind în “neplată” de către autoritățile din Statele Unite ale Americii, aducându-le cuplului regal o serie de probleme și complicații.

La finalul anului 2023, fundația Archewell a raportat o scădere dramatică a donațiilor, de la 12 milioane de dolari la doar 2 milioane. Această reducere semnificativă a veniturilor a stârnit preocupări și a atras atenția autorităților, culminând cu o notificare din partea procurorului general al Californiei, Rob Bonta, referitoare la datoriile neplătite ale fundației.

Potrivit unor surse apropiate cuplului regal, Meghan Markle și Prințul Harry susțin că au achitat toate datoriile, însă banii nu au fost transferați la timp. Cu toate acestea, înregistrările oficiale indică faptul că fundația lor a fost etichetată ca fiind în “neplată” de către Registrul de Caritate și Strângeri de Fonduri din California, fapt care a complicat și mai mult situația lor legală.

Problemele legale nu s-au oprit aici. Pe data de 3 mai 2024, procurorul general al Californiei a emis o notificare oficială, deoarece Meghan și Harry nu au furnizat rapoartele anuale și nu au plătit taxele necesare la Registrul de Caritate și Strângeri de Fonduri din California. Această acțiune a dus la includerea lor în lista neagră a celor care nu și-au achitat datoriile.

În ciuda eforturilor de a minimiza situația și de a o prezenta drept o problemă administrativă, surse apropiate cuplului regal recunosc că aceste complicații legale sunt serioase. Fundația Archewell, înființată în 2019 de Meghan Markle și Prințul Harry, își are sediul în Beverly Hills, California, și a înregistrat o scădere semnificativă a veniturilor în ultimii ani, punându-i pe cei doi într-o poziție delicată din punct de vedere financiar și juridic.