Secretele regale: Afla totul despre relațiile amoroase ale Reginei Maria și legendele de la Palatul Peleș

Regina Maria a României, cunoscută și sub numele de “regina-bărbat” datorită temperamentului său energic și hotărât, s-a născut la Eastwele Park–Kent, în Anglia, pe 29 octombrie 1875. Fiica ducelui Alfred, al doilea fiu al reginei Victoria a Marii Britanii, Maria Alexandra Victoria a fost o personalitate marcantă din istoria României și a Europei interbelice. Verișoară cu țarul Rusiei, Nicolae al II-lea, și cu împăratul Germaniei, Wilhelm al II-lea, ea a purtat numele unei case regale prestigioase – Casa de Saxa-Coburg și Gotha.

La vârsta de doar 16 ani, Maria s-a logodit cu Ferdinand, prințul moștenitor al României, devenind soția acestuia pe 29 decembrie 1892. Această uniune a adus naștere la șase copii, printre care viitorul rege al României, Carol al II-lea, și principesa Ileana. În 1922, Maria și Ferdinand au fost încoronați rege și regină ai României la Alba Iulia, marcând un moment important în istoria țării.

Cu toate că a avut o viață plină de realizări și a fost una dintre cele mai importante figuri politice și sociale ale României interbelice, moartea reginei Maria a fost învăluită în mister. Speculațiile cu privire la cauza decesului ei au alimentat discuții aprinse de-a lungul timpului. Inițial, s-a spus că regina mamă a căzut victimă unui schimb de focuri între doi dintre fiii ei, Carol și Nicolae. Alte surse susțin că a murit într-un tren, în drum spre Sinaia, fiind internată în diverse sanatorii în Italia și Germania, fiind bănuită de cancer esofagian și ciroză.

Unul dintre momentele remarcabile din viața ei a fost refuzul ofertei lui Hitler de a-i trimite un avion sanitar pentru a o aduce în România în ultimele ei zile. Regina Maria a preferat să călătorească cu trenul, iar când a ajuns la Cernăuți, trenul a fost obligat să circule încet, deoarece regina murise deja.

Pe lângă activitatea politică și socială, regina Maria a fost cunoscută și pentru frumusețea și personalitatea ei puternică. A fost o femeie energică și hotărâtă, mereu prezentă pe front în timpul Primului Război Mondial, distribuind mâncare și medicamente soldaților și răniților. De asemenea, relațiile sale sentimentale, cum ar fi cele cu locotenentul Zizi Cantacuzino sau cu aristocratul american Waldorf Astor, au fost subiect de discuție și speculație în acele vremuri.

După război, relația ei cu colonelul canadian Joe Boyle a fost una importantă, iar scrisorile lor pline de iubire și dorință rămân un martor al timpurilor trecute. Regina Maria a lăsat în urmă o operă literară remarcabilă, constând în peste 25 de volume scrise în decurs de 29 de ani. În ciuda provocărilor și a pierderilor pe care le-a suferit, Regina Maria a fost o monarhie respectată și iubită pentru contribuția ei la istoria și cultura României.

Femeia Obosită se trezea în fiecare dimineață cu greu, simțindu-se copleșită de oboseală încă de la prima oră. Ziua după zi, se forța să-și ducă la îndeplinire sarcinile, iar la sfârșitul zilei, se culca epuizată, fără să-și mai amintească când a fost ultima dată când s-a simțit odihnită și plină de energie.

Totul a continuat neschimbat până într-o zi fierbinte de vară, când Femeia Obosită a atins punctul culminant al epuizării. În timp ce trebuia să facă un alt lucru important, umbra sa a părăsit-o brusc, lăsând-o să stea epuizată pe un scaun de birou.

În acel moment, femeia și-a rugat umbra să se întoarcă la ea, conștientizând că toată puterea sa dispărea odată cu aceasta. Umbra a răspuns că nu o mai poate ajuta, deoarece femeia își epuizase aproape complet forțele fără să-și completeze rezervele. Pentru a înțelege de ce i se întâmpla toate acestea, umbra i-a propus să treacă prin trei teste care să-i reînnoiască energia.

Primul test i-a cerut femeii să recunoască dacă simte o greutate insuportabilă pe umerii săi. Femeia a realizat că ducea o povară care nu-i aparținea, încercând să rezolve problemele altora. A acceptat că trebuie să își trăiască propria viață și să lase fiecare să-și poarte propria povară.

Al doilea test a constat în capacitatea de a spune „nu” atunci când este necesar. Acesta s-a dovedit a fi și mai dificil, deoarece femeia se simțea obligată să ajute pe toată lumea, fără să-și respecte propriile limite. Cu toate acestea, a învățat că este important să-și apere energia și să spună „nu” atunci când este necesar pentru bunăstarea sa.

Ultimul test a fost să învețe să se odihnească. Deși aceasta părea o sarcină simplă, femeia s-a confruntat cu sentimentul de vinovăție care o împiedica să se bucure de momentele de relaxare. Cu toate acestea, a reușit să-și depășească sentimentul de vinovăție și să-și permită să se odihnească, înțelegând că acest lucru este vital pentru sănătatea și fericirea ei.

Astfel, femeia obosită și-a regăsit energia și vitalitatea, învățând să-și trăiască viața într-un mod echilibrat și să-și apere propriile limite. Adevărul că se permitea să se odihnească i-a adus nu numai energie, ci și bucurie, fericire și pace interioară.