Identitatea etnică Carmen Tănase: Mărturisirea actriței despre rolul emblematic din serialul «Inimă de țigan…

Carmen Tănase a impresionat publicul cu numeroasele sale roluri remarcabile în filme și seriale românești, dar unul dintre ele a rămas pentru totdeauna în inimile telespectatorilor: “Flăcărica” din serialul “Inimă de țigan”. Acest rol iconic a consacrat-o și a urmărit-o pe actriță de-a lungul întregii sale cariere.

Într-o emisiune moderată de Denise Rifai la Kanal D, intitulată „40 de întrebări”, Carmen Tănase a fost invitată și a dezvăluit un detaliu surprinzător despre originea ei etnică. Mulți au presupus că actrița face parte din etnia romă, dat fiind personajul său din “Inimă de țigan”, însă adevărul este altul.

Întrebată despre etnia sa, Carmen Tănase a mărturisit că are origini grecești, bunica sa fiind născută în Grecia. Tatăl ei era de origine germană, astfel încât sângele ei este o combinație interesantă de culturi și naționalități. Cu toate acestea, actrița a subliniat că nu a moștenit mult din trăsăturile acestor origini etnice, simțindu-se mai mult ca o “româncă pură”.

Cu umor și sinceritate, Carmen Tănase a vorbit despre personalitatea sa complexă și despre inima sa “tumultoasă”, adesea caracterizată de prietenii săi ca fiind “de țigancă”, deși ea însăși nu este sigură de aceasta. A subliniat că are o inimă deschisă și o fire revoluționară, aspecte care ar putea fi influențate de amestecul său de origini etnice.

Astfel, dezvăluirea lui Carmen Tănase despre originea ei grecească și germană a adăugat o notă fascinantă povestii sale, evidențiind complexitatea identității și influența diversității culturale în formarea personalității sale.