Uite cum sa cureti hota fara detergent si fara sa chin! Trucul pe care trebuie sa-l stie orice gospodina

Curățarea hotei din bucătărie poate fi uneori o sarcină dificilă, însă există o metodă simplă și eficientă care te poate ajuta să scapi de petele de grăsime cu ușurință. Iată cum poți face acest lucru:

Pasul 1: Adună materialele necesare

  • O oală suficient de mare pentru a încăpea filtrul de la hotă.
  • Apă.
  • Sodă obișnuită.
  • Dacă este necesar, amoniac (asigură-te că folosești măsuri de protecție, cum ar fi o mască pentru respirație).

Pasul 2: Fierbe apa

Pune oala pe aragaz și umple-o cu apă. Apoi, pune-o la fiert.

Pasul 3: Adaugă sodă

Pe măsură ce apa începe să fiarbă, adaugă încet jumătate de pahar de sodă obișnuită în apă. Sodă va ajuta la dizolvarea grăsimii și murdăriei de pe filtrul hotei.

Pasul 4: Întrodu filtrul hotei în oală

Când apa a atins punctul de fierbere și s-a amestecat bine cu sodă, introduce filtrul hotei în oală. Lasă-l acolo pentru câteva minute pentru a se dizolva grăsimea și murdăria. Dacă filtrul este foarte murdar, poți repeta procedura.

Pasul 5: Oprește focul și îndepărtează filtrul

După ce ai observat că grăsimea s-a dizolvat și filtrul arată curat, oprește focul și scoate filtrul din oală. Lasă-l să se răcească și apoi clătește-l bine sub jetul de apă pentru a îndepărta orice reziduuri rămase.

Pasul 6: Opțional – folosește amoniac

Dacă filtrul încă nu este complet curat, poți adăuga jumătate de pahar de amoniac (la 3,5 litri de apă) în oală atunci când începi să fierbi apa. Asigură-te că iei măsurile de protecție necesare, cum ar fi o mască pentru respirație, înainte de a manevra amoniacul.

Sfat de siguranță

Asigură-te că aerisești bine bucătăria în timpul procesului de curățare, în special dacă folosești amoniac, pentru a evita inhalarea vaporilor toxici.

Finalizare

După ce filtrul hotei este complet curat și uscat, montează-l înapoi în hotă.

Această metodă simplă și eficientă te va ajuta să scapi de petele de grăsime cu ușurință și să menții hota din bucătărie curată și funcțională.