Vocea eternă a Teleenciclopediei: Cristiana Bota, Crainica TVR, se apropie de vârsta de 80 de ani.

Cristiana Bota, o personalitate cunoscută din era televiziunii românești din anii ’80, a atins vârsta de 77 de primăveri și se consideră o bunică fericită. Ea a fost recunoscută ca una dintre cele mai remarcabile și abile prezente la TV din vremea de dinainte de revoluție. În viața ei personală, Cristiana Bota este mamă a doi tineri, Tudor și Rareș, ambii urmându-i calea în domeniul televiziunii.

Vă mai amintiți de Cristiana Bota, celebra figură din lumina reflectoarelor la TVR în deceniul opt? Remarcată pentru frumusețea și profesionalismul său în rolul de crainică pe micile ecrane, Cristiana Bota a împlinit recent 77 de primăveri, pe data de 26 martie. Dar cum se prezintă viața sa acum, aflăm din surse de încredere.

Portretul lui Cristiana Bota la vârsta de 77 de ani Faimoasa voce din emisiunea “Teleenciclopedia”, Cristiana Bota dezvăluie că încă este recunoscută pe stradă și în rândul publicului. Într-un interviu exclusiv pentru o sursă autorizată, Cristiana Bota își aduce aminte de atmosfera de lucru din televiziunea de acum patru decenii.

În calitate de fostă prezentatoare, își amintește momentul când a întâlnit-o prima oară pe Sanda Țăranu, o amintire pe care o consideră aproape ireală. Era o epocă dificilă pentru a apărea pe micul ecran în timpul regimului comunist, iar Cristiana Bota recunoaște că trăia sub spectrul incertitudinii.

Ea mărturisește că a fost nevoită să ascundă adevărul timp de mulți ani, pretinzând că tatăl său nu mai este în viață.

De multă vreme a pus punct carierei sale în televiziune, iar în plan personal, are doi fii, Tudor și Rareș. Ambii au ales să își urmeze drumul în industria televiziunii, transformând-o astfel într-o bunică mândră. În plus, Cristiana Bota este extrem de implicată și adoră legătura cu cele două nepoate ale sale, Sofia și Antonia.

„Au trecut mulți ani de când nu mă mai vedeți des pe micile ecrane, dar este uimitor cum oamenii își păstrează în memorie imaginea noastră din trecut.

Era un domeniu unde trebuia să fii creativ din mers, să faci greșeli și să te confrunți cu disperarea. Universul televiziunii nu era niciodată lipsit de provocări. A fost o carieră pe care am iubit-o, lipsită de zile libere în sărbători sau weekend-uri, fiind prezentă seară de seară. Dar nu regret nimic.

Poate că nu mi-am petrecut suficient timp acasă cu familia mea, cu cei doi fii minunați ai mei. Cred că nu m-au judecat și poate că m-au înțeles mai bine atunci când și-au ales și ei această cale.

Deși au absolvit facultatea de Drept, au ales să rămână în această lume de mulți ani, uneori nemulțumiți de rigorile programului live și de oboseală”, împărtășește Cristiana Bota.

Cristiana Bota, o bunică pasionată de nepoatele sale Fosta prezentatoare este acum o bunică fericită și mândră, afirmând că nepoatele ei sunt lumina vieții ei.

„Am două nepoate minunate. Sofia Maria, în vârstă de 13 ani, și Antonia Cristiana, în vârstă de 12 ani, pe care le ador cu toată inima mea. Sunt frumoase, inteligente, sensibile, performează la școală, sunt active în sport, cântă la pian, merg la echitație, învață limbi străine. Încă sunt copii și se joacă, dar mereu au telefonul în mână, ceea ce mă îngrijorează pe mine și pe părinții lor”, adaugă vocea inconfundabilă a „Teleenciclopediei”.

„Visul meu neîmplinit a fost să joc într-un film” Cristiana Bota a fost și rămâne o femeie frumoasă, iar ea afirmă că se menține în formă pentru a nu fi percepută de nepoatele ei ca pe o bunică în vârstă. În prezent, duce o viață activă și plină, cu un singur regret – acela că nu a avut ocazia să joace într-un film.

„Particip la spectacole, la concerte, la teatru, călătoresc. Îmi place să citesc, să mă uit la televizor și să navighez pe mai multe canale pentru a ține pasul cu tot ce se întâmplă. Mă întâlnesc cu prietenele și încerc să păstrez senzația că încă sunt tânără.

Și trebuie să știi că visul meu neexprimat și neîmplinit a fost să joc într-un film, dar niciun regizor nu a văzut în mine acest potențial. Poate în altă viață”, completează Cristiana Bota.