Secretele din spatele retragerii: Motivul neașteptat al plecării Monici Nicolici din lumina reflectoarelor în 2006

Mona Nicolici a trecut deja 16 ani de la ultima ei apariție pe ecranul mic, dar numele și fața ei continuă să fie remarcate. În anii ’90, colabora alături de Radu Coșarcă la pupitrul Observatorului de pe Antena 1, iar privirea ei captivantă și zâmbetul rafinat erau trăsăturile fizice care atrăgeau privirile telespectatorilor. Deși s-a retras din lumea televiziunii, s-a adaptat perfect în sfera radio, având un proiect la Europa FM.

Nu mai are legături cu foștii colegi de la Antena 1, după cum a dezvăluit recent într-un interviu pentru okmagazine.ro.

“Cu Sandra (cunoscută și sub numele de Alessandra Stoicescu) mai interacționez doar dacă are nevoie de ceva sau ne urăm La mulți ani! Cu Gabi (sau Gabriela Firea) am pierdut complet contactul, am ales drumuri diferite.

Ne-am întâlnit odată, când eu eram cu copiii din „Țara lui Andrei“ la un eveniment la Palatul Parlamentului și ea era prezentă în calitate de primar”, a spus Mona Nicolici pentru sursa citată.

Mona Nicolici a fost căsătorită începând din 1992 cu Mihai Nicolici, un antreprenor care deține un magazin de vinuri. Cei doi au împreună doi copii adulți, Vlad (26 de ani), actor la Teatrul din Bacău, și Maria (19 ani), studentă în al doilea an la Facultatea de Regie de Teatru, dar s-au despărțit în mod discret. În prezent, Mona este căsătorită cu renumitul bucătar Cezar Munteanu, conform publicației OK! România, și au împreună un local în București.

“Acum toată lumea crede că lucrez ca jurnalist la Europa FM, dar eu am doar un segment acolo. Sunt antreprenor, consultant în domeniul sustenabilității și CSR (Responsabilitate Socială Corporativă), având și un local împreună cu soțul meu. De asemenea, urmez un program de masterat în Conservarea Biodiversității, unde beneficiez de o bursă”, a afirmat Mona Nicolici în interviul pentru okmagazine.ro.

La 54 de ani, remarcabila jurnalistă și-a păstrat trăsăturile frumoase, iar trecerea timpului se reflectă blând pe chipul ei.

Născută în Turnu Măgurele, județul Teleorman, Mona a absolvit Facultatea de Instalații din cadrul Universității de Construcții București în 1993, după care a urmat un program de masterat în Relații Publice și Comunicare. Timp de 11 ani a activat ca jurnalist de televiziune, îndeplinind diverse roluri precum redactor de știri, producător, editor și prezentator.

În 2006, Mona Nicolici s-a retras din lumea micului ecran și a condus timp de 14 ani departamentul de sustenabilitate și CSR al OMV Petrom. În 2020, Mona Nicolici s-a întors în media, colaborând cu radio Europa FM, unde găzduiește “Misiunea Verde”, un program de o oră în fiecare duminică, începând cu ora 12:00