Prognoza meteo: Ce ne așteaptă în perioada 13 Mai – 10 Iunie 2024.

Prognoza meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada 13 mai – 10 iunie 2024 aduce cu sine informații esențiale pentru toți cei interesați de evoluția vremii în următoarele săptămâni. Potrivit sursei citate de Antena 3 CNN, specialiștii prevăd o vreme normală în general, cu regimul pluviometric situându-se în jurul valorilor normale pentru această perioadă a anului, în cea mai mare parte a țării.

Prognozele sunt elaborate de către ECMWF (Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată), iar conform meteorologilor, săptămâna viitoare va aduce intervale de vreme mai instabilă, cu temperaturi ușor sub normalul perioadei, în majoritatea zonelor, până spre weekendul următor. Aversele vor fi prezente în zonele montane, deluroase și în sud-vestul teritoriului, fiind însoțite pe spații restrânse de descărcări electrice și cantități moderate de apă.

De asemenea, vântul va avea ușoare intensificări în sudul Banatului și izolat și trecător în Moldova și pe litoral. Temperaturile maxime vor oscila între 17 și 23 de grade Celsius, iar cele minime între 1 grad în depresiunile Carpaților Orientali și 12-13 grade în Dealurile de Vest.

În unele regiuni se vor semnala cețuri, iar la munte ploile își vor face simțită prezența, cu temperaturi maxime de 23 de grade Celsius și minime cuprinse între 3 și 13 grade Celsius.

În concluzie, cerul va fi în general înnorat, temporar chiar accentuat, iar aversele, însoțite pe alocuri de descărcări electrice, vor fi prezente în centrul și sudul țării, precum și în zonele montane. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări mai ales în timpul ploilor.