Anunțul doctorului Nicolae Bacalbașa după operația suferită de Florin Piersic: ”Este o situație imprevizibilă

În urma intervenției chirurgicale la care a fost supus, starea lui Florin Piersic este una alarmantă, a dezvăluit medicul Nicolae Bacalbașa, cu privire la evoluția sănătății sale după operația de extragere a protezei de la genunchi. Infecția care a dus la septicemie, probabil plecând de la această proteză, a complicat grav situația, ajungând până la stimulatorul cardiac al actorului.

Medicul a subliniat că septicemia reprezintă o condiție medicală extrem de gravă, iar operația a fost doar un prim pas în lupta împotriva acesteia. Cu toate că operațiile sunt inevitabile în astfel de cazuri, ele pot agrava situația și evoluția ulterioară este foarte dificil de prezis. În aceste momente critice, eforturile medicale sunt concentrate în primul rând pe salvarea vieții lui Florin Piersic.

“Orice operație este o agresiune. Orice operație este o posibilitate aproape certă de agravare. Problema evoluției ulterioare este absolut imprevizibilă. Fără îndoială că prioritatea este salvarea vieții”, a declarat medicul Nicolae Bacalbașa într-o intervenție la Realitatea Plus.

Cu privire la gravitatea situației lui Florin Piersic, medicul a indicat că o septicemie, mai ales la un pacient în vârstă și diabetic, este imprevizibilă. Întrebat cât de gravă este starea actorului pe o scară de la 1 la 10, medicul a subliniat că mergem spre cifre mari, evidențiind astfel gravitatea situației.

În continuare, Florin Piersic este internat la Spitalul Foișor, unde primește îngrijiri medicale continue. În ciuda gravității situației sale, actorul a prezentat o ușoară îmbunătățire la primele ore ale dimineții următoare intervenției chirurgicale, cu o evoluție lent favorabilă.

Este încurajator faptul că actorul poate mânca și bea lichide singur, fiind afebril și cooperant, iar parametrii biologici legați de inflamație s-au ameliorat, potrivit reprezentanților spitalului.