Ce trebuie să respecți în Săptămâna Luminată pentru a avea belșug tot anul. Lidia Fecioru îți dă sfaturi prețioase

Lidia Fecioru a dezvăluit că atunci când auzi sunetul clopotelor în noaptea de Înviere, de Paște sau în timpul Săptămânii Luminate, ar trebui să îți pui dorințele sufletești, iar Dumnezeu va avea grijă să le îndeplinească. Potrivit ei, clopotul va purta mai departe dorințele tale, chiar și cele care nu sunt de natură materială, și acestea vor fi împlinite.

În această perioadă specială, Săptămâna Luminată, Lidia Fecioru recomandă să te relaxezi într-un leagăn, deoarece mișcarea poate ajuta la dispersarea energiilor negative din jurul tău, oferindu-ți o senzație de liniște și echilibru.

De asemenea, conform tradiției, în noaptea de Înviere, apele izvoarelor devin vindecătoare, iar Lidia Fecioru sugerează să te stropești cu apă sfințită pentru o vindecare mai rapidă.

În ceea ce privește tradițiile specifice sărbătorilor pascale, fetele nemăritate sunt încurajate să adreseze rugăciuni în noaptea de Înviere către Divinitate pentru a le ghida către alesul lor.

De asemenea, o altă tradiție populară susține că punerea copiilor cu picioarele goale peste un topor sau pe podele de lemn poate accelera dezvoltarea lor în cazul în care întâmpină probleme în acest sens.

Lidia Fecioru a împărtășit și alte obiceiuri pascale din tradiția sa personală. Ea a menționat că în noaptea de Paști nu consumă alimente imediat după ce revine de la biserică. Dimineața următoare și la trezire, ia aghiasmă și anafură, se spală pe față cu un ou alb și unul roșu și rostește o dorință: să aibă pielea albă și frumoasă, să aibă roșu pe obraji și să fie sănătoasă.

Totodată, în apa în care se spală, adaugă niște bănuți și petale de flori, iar abia apoi se pune masa și se mănâncă mâncarea tradițională.