Florin Piersic a făcut primele declarații după ce a fost în spital în stare critică

La începutul săptămânii, Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost adus de urgență la Spitalul Militar din Cluj Napoca din cauza unei infecții la genunchi. A fost supus unei intervenții chirurgicale, dar ulterior s-a descoperit că infecția s-a răspândit la inimă, ceea ce a determinat transferul său la secția de cardiologie a Institutului Inimii în ziua următoare.

La sfârșitul unei reprezentații de teatru la Cluj-Napoca, pe data de 29 aprilie 2024, Florin Piersic a manifestat simptome de indispoziție, resimțind frisoane și febră din cauza unei infecții la genunchi. Urgența situației l-a determinat să fie transportat de urgență la Spitalul Militar din Cluj, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale imediate.

Conform informațiilor medicale, infecția s-a răspândit și la nivelul inimii, cu potențialul de a afecta funcționarea stimulatorului cardiac. După intervenția chirurgicală, care a avut loc a doua zi, actorul a fost transferat la secția de cardiologie a Institutului Inimii.

Reprezentanții Institutului de Inimă din Cluj Napoca au confirmat că starea de sănătate a actorului este stabilă după operație, iar procedura chirurgicală a decurs fără probleme.

Totuși, Florin Piersic va fi transferat la Viena pentru extragerea în condiții sigure a stimulatorului cardiac și montarea unuia nou.

“Este vorba despre extragerea unui corp străin, aici vorbim de stimulatorul cardiac cu cele două antene, pe care există vegetație bacteriană. Acest stimulator trebuie scos, doar că manopera este extrem de riscantă.

Trebuie dus la Viena, în regim de maximă urgență. Dar, atenție, și acolo cazul trebuie preluat de un medic foarte priceput. Cel mai probabil, dr. Roșianu poate recomanda un astfel de medic”, a relatat un medic de la Institutul Inimii din Cluj Napoca.

Iar despre zvonurile cum că Florin Piersic ar fi contactat o infecție nosocomială în timpul internării în Spitalul Militar din Cluj, reprezentanții instituției au negat informațiile apărute în spațiul public:

“Având în vedere informațiile apărute în spațiul public și pentru clarificarea aspectelor în legătură cu asistența medicală acordată actorului Florin Piersic în spitalul nostru, acesta nu a contactat nicio infecție nosocomială pe timpul internării.

Actorul a fost tratat pentru patologia complexă pentru care s-a adresat spitalului”, au spus reprezentanții Spitalului Militar de Urgență din Cluj.

Recent, de pe patul de spital, Florin Piersic a oferit primele declarații despre starea sa de sănătate:”Sunt bine, asta e cel mai important. Bine, în sensul în care… adică sunt sănătos și dumneavoastră vă doresc la fel”, a anunțat Florin Piersic.