Daniel Buzdugan este un om credincios, dar puțini știu ce religie are acesta de fapt: „Dacă nu nădăjduiam în Dumnezeu aș fi fost deprimat, dezamăgit de viață

Colegul lui Mihai Morar a fost aproape să urmeze o altă cale profesională, una cu conotații spirituale, în biserică. Daniel Buzdugan își amintește că, în copilărie, își dorea să devină preot, influențat fiind de bunica sa care îl lua adesea cu ea la slujbe.

„Trebuie să ne acceptăm așa cum suntem, să avem curajul să fim autentici, chiar dacă asta poate părea penibil. Mergeam la biserică cu bunica și mă jucam de-a părintele, imitând slujbele și predicile.

Pe măsură ce am crescut, am simțit că aș vrea să devin preot, să pot comunica cu oamenii, dar apoi mi-am spus «băi, dar eu sunt păcătos».

Să nu creadă lumea că, dacă merg la biserică din când în când, sunt fără păcate. Eu însumi am greșelile mele. Doamne ferește, nu sunt un model de virtute, dar încerc să mă normalizez, să mă calmez!”, a mărturisit Daniel Buzdugan cu ceva timp în urmă, pentru Cancan.

Daniel Buzdugan, locul unde se spovedește
Daniel Buzdugan este credincios ortodox și are un loc special unde își mărturisește păcatele, pe care îl apreciază în mod deosebit.

„Mulțumesc lui Dumnezeu că am avut ocazia să mă spovedesc și să mă împărtășesc, duminica trecută la Iași, la părintele Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, fostul meu coleg de la Radio Nord-Est și «conlocuitor» prin rădăcinile noastre de familie, amândoi având părinții originari din comuna Stănița, județul Neamț.

Am luat parte la Sfânta Liturghie la biserica Sfântul Andrei (în apropierea Palatului Palas) și vreau să vă spun că aș face naveta în fiecare duminică numai pentru a fi acolo, să ascult predicile părintelui și să fac parte din frumoasa comunitate de tineri ce s-a format în jurul său.

Dacă vă aflați în Iași și încă nu aveți un loc de închinare, atunci nu ezitați să mergeți la biserica Sfântul Andrei, de pe strada Sfântul Andrei Hristos între noi!”, a scris Daniel Buzdugan pe Facebook, acum două săptămâni.

Citeste si: Daniel Buzdugan, despre obiceiurile proaste ale românilor. ”Când nu ai niște valori sufletești, apelezi la valorile materiale”

Acum trei ani, Daniel Buzdugan s-a văzut față în față cu moartea, după ce a vizitat mormântul lui Arsenie Boca. Experiența tragică l-a apropiat și mai mult de Dumnezeu și de credința sa.

„Vreau să vă povestesc despre o întâmplare care a avut loc cu câteva ore după ce am fost la mormântul lui Arsenie Boca. Era 7 ianuarie, ziua Sf. Ion, o zi geroasă, -25 de grade. Fiind foarte frig, la Mănăstirea Prislop nu era prea multă lume. Drumul mi s-a părut de basm. M-am închinat, am mers la mormânt și apoi m-am întors la conacul Archia, în apropiere de Deva, unde m-am cazat.

Seara am ieșit să alerg. Am alergat vreo 14 km pe vremea aceea cruntă și eram foarte fericit că am reușit să rezist. Nimic nu prevestea nenorocirea care urma să se abată asupra mea… Era 1 noaptea și m-am dus să fac un duș. Nu am apucat să intru în cadă pentru că am alunecat pe gresia udă.

Am căzut la pământ într-o fracțiune de secundă. În cădere, mi-am lovit capul de cadă și apoi de podea. Am simțit cum îmi pierd cunoștința și cum puterile mă părăsesc. Am simțit frica, frica de moarte