În spatele reflectoarelor: Confesiunile intime ale lui Cătălin Scărlătescu, dezvăluite de Florin Dumitrescu

În urmă cu aproape zece ani, televiziunea românească a fost martora debutului unei emisiuni culinare care a devenit rapid un fenomen: “Chefi la cuțite”. În fruntea juriului se aflau trei bucătari de excepție: Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu. Dar puțini știu cum au ajuns acești trei chef-i să se întâlnească și să devină o prezență iconică pe micul ecran.

Potrivit dezvăluirilor lui Florin Dumitrescu într-un podcast moderat de Speak, cunoștințele premergătoare întâlnirii lor la “Chefi la cuțite” au fost destul de limitate. Dumitrescu a recunoscut că, înainte de show, îl cunoștea deja pe Scărlătescu din industria culinară, având în vedere că acesta din urmă efectuase o probă de muncă la un restaurant unde Dumitrescu lucra înainte de a pleca în Italia. În schimb, despre Sorin Bontea nu avea nicio informație prealabilă și nici viceversa.

Momentul întâlnirii lor, potrivit relatării lui Dumitrescu, a fost la domiciliul lui Scărlătescu și a fost marcat de o atmosferă inițial ciudată, dar care s-a transformat rapid într-o chimie puternică între cei trei.

Desigur, acest lucru a fost evident pe ecran, deoarece această chimie a contribuit semnificativ la succesul și popularitatea emisiunii “Chefi la cuțite”.

Cu toate acestea, recent, Antena 1 a anunțat că cei trei nu vor mai face parte din juriul viitoarelor sezoane ale emisiunii. Motivul pare să fie oboseala, iar această decizie a adus destul de multă dezamăgire în rândul fanilor emisiunii.

Mona Segall, producătoarea emisiunii, a subliniat impactul acestei decizii asupra întregii echipe de producție, iar recunoștința sa pentru contribuția adusă de cei trei în evoluția formatului a fost evidentă.