Dan Negru, anunt important despre Florin Piersic

Actorul Florin Piersic, care a fost internat la Spitalul Militar din Cluj pentru o intervenție chirurgicală la picior din cauza unei infecții, a fost transferat astăzi la Institutul Inimii.

În data de luni, 29 aprilie, maestrul a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență la Cluj, după ce medicii au descoperit o infecție localizată la genunchi. Acest episod a fost declanșat de o indispoziție suferită la finalul unui spectacol. Ulterior, a fost transportat de urgență la spital.

Conform unor surse neconfirmate oficial, se pare că actorul va fi transferat la Viena, unde medicii intenționează să îi înlăture stimulatorul cardiac pe care îl are implantat în prezent.

Este de menționat că Florin Piersic a mai suferit o operație similară în 2019, dar la un spital privat din București.

În ciuda acestei situații de sănătate, actorul nu a făcut nicio declarație oficială despre starea sa sau despre spectacolele viitoare. Cu toate acestea, Dan Negru, un apropiat al actorului, a dat asigurări că nu se va anula niciun spectacol planificat. “Totul merge conform planului”, a declarat el.

“Pe Florin, nimic nu-l oprește, nici măcar o intervenție chirurgicală. A trecut cu bine. Avem proiecte în toamnă împreună. Nimic nu a fost anulat și nimic nu va fi anulat. Și avem chiar un proiect important în decembrie. Deci, totul este conform planului”, a afirmat Negru pentru Playtech Știri.

Trebuie menționat că piesa “Străini în noapte” a avut un mare succes în rândul publicului român, având reprezentații cu casa închisă pe toate scenele importante din țară, de la Teatrul Național “Ion Luca Caragiale” din București până la Teatrul Național “Mihai Eminescu” din Timișoara.

Sub îndrumarea regizorală a lui Radu Beligan, această producție a devenit unul dintre cele mai apreciate spectacole ale ultimilor ani, captivând publicul cu interpretările magistrale ale actorilor și povestea profundă pe care o transmite.

În ciuda recentelor probleme de sănătate, Florin Piersic rămâne o figură centrală în peisajul cultural românesc, iar revenirea sa pe scenă este așteptată cu nerăbdare de către toți cei care îi apreciază talentul și contribuția la teatrul și cinematografia românească.