Florin Piersic în stare critică: Infecție extinsă și posibil transfer la Viena după intervenția suferită

Florin Piersic, una dintre legendele teatrului și cinematografiei românești, se confruntă cu o situație critică la secția de Terapie Intensivă a Institutului Inimii din Cluj. La vârsta de 88 de ani, actorul a fost internat în urma unei intervenții chirurgicale de urgență, după ce a suferit complicații grave de sănătate.

În urma unei reprezentații de teatru, pe data de 29 aprilie, Florin Piersic a acuzat stări de rău și febră, fiind transportat de urgență la Spitalul Militar din Cluj-Napoca.

Aici, medicii au identificat o infecție localizată la unul dintre genunchiul actorului, care ulterior s-a răspândit la stimulatorul cardiac implantat în corpul său. Pentru a gestiona această situație de urgență, s-a decis efectuarea unei intervenții chirurgicale imediate.

Conform primelor informații, operația a decurs cu succes, dar din cauza vârstei înaintate a actorului, este necesară supravegherea atentă a acestuia de către medici. Operația la nivelul genunchiului a fost efectuată cu succes de medicul ortoped Claudiu Chitea.

În ciuda evoluției inițiale pozitive, Florin Piersic a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj în stare critică la Terapie Intensivă, la doar 24 de ore după operația suferită. În prezent, există discuții privind transferul său la un spital din Viena pentru o posibilă intervenție de îndepărtare a stimulatorului cardiac afectat.

Familia actorului a păstrat tăcerea cu privire la starea sa de sănătate, dar Dan Negru, apropiatul lui Florin Piersic, a transmis primele informații despre evoluția sa.

Prezentatorul TV s-a arătat încrezător în recuperarea actorului și a asigurat că planurile lor pentru proiecte viitoare nu sunt afectate de această situație dificilă de sănătate.

În ciuda dificultăților de sănătate întâmpinate în trecut, Florin Piersic a fost întotdeauna un luptător și a demonstrat o puternică rezistență. Prietenii, familia și fanii își exprimă speranța pentru o recuperare rapidă și completă a legendei cinematografiei românești.