ANM, prognoză de COŞMAR pentru minivacanţa de 1 mai şi Paşte

Meteorologii lansează un avertisment privind vremea instabilă care se va instala în timpul minivacanței de 1 Mai și sărbătorilor pascale, iar turiștii care aleg litoralul ca destinație nu vor avea parte de temperaturile mult așteptate.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat că de miercuri vor începe ploile în întreaga Românie, iar temperaturile vor scădea.

Conform prognozei, ziua de miercuri, de 1 Mai, va fi caracterizată de valori termice mai ridicate decât normalele pentru această perioadă în majoritatea regiunilor țării. Cerul va fi parțial înnorat, iar spre seară și noaptea se vor înregistra înnorări temporare în sud-vest, sud și centrul țării. Ploile vor fi prezente pe arii restrânse în Dobrogea și Muntenia, iar spre finalul intervalului și în Banat.

Vântul va avea intensificări în sudul Banatului, cu rafale între 55 și 65 km/h și temporar peste 70 km/h. Temperaturile maxime vor fi între 16 grade pe litoral și 26 de grade în Dealurile de Vest, iar cele minime între 2 și 12 grade.

În București, temperaturile vor fi în limite normale pentru debutul lunii mai, cu înnorări și ploi slabe temporare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări ușoare în timpul zilei, iar temperaturile maxime vor atinge 20-21 de grade, iar cele minime 10-12 grade.

Joi, 2 Mai, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, cu înnorări temporare și ploi pe arii restrânse în Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

Vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile maxime vor fi între 16 și 25 de grade, iar cele minime între 3 și 13 grade. În București, cerul va fi temporar noros, cu ploi slabe posibile și temperaturi maxime de 18-19 grade și minime de 10-12 grade.

Pentru prima și a doua zi de Paște, se prognozează temperaturi apropiate de normele climatologice, cu maxime între 17 și 23 de grade.

În prima zi de Paște, se vor înregistra valori de 17 până la 25-26 de grade, cu posibilitatea de a ajunge la 23 de grade în Capitală. Temperaturile minime vor fi pozitive în toată țara, cu cele mai ridicate valori de 12-14 grade în sud și 8-9 grade în nord.