Eliza, fiica Adrianei Iliescu, a împlinit 19 ani! Ce se știe despre părinții biologici ai fetiței născute de “cea mai bătrână mamă din lume”

Eliza, fiica Adrianei Iliescu, a împlinit 19 ani! Fosta profesoară a născut-o pe Eliza Maria Bogdana în 2005, la Maternitatea Giulești din București, prin fertilizare in vitro. Evenimentul a fost unul de Cartea Recordurilor și Adriana Iliescu și-a câștigat renumele de „cea mai bătrână mamă din lume” pentru că a născut-o pe Eliza când avea aproape 67 de ani.

Bucurie imensă pentru Adriana Iliescu, nașterea Elizei a fost subiect de controverse pentru multă lume, în urmă cu 19 ani.

Fosta profesoară a fost acuzată de egoism și inconștiență de gurile rele pentru că a ales să aducă pe lume un copil la 67 de ani. Adriana Iliescu și-a crescut singură fetița și este cum nu se poate mai fericită că Eliza este o tânără sănătoasă și cuminte, care iubește școala și își face mama mândră zi de zi.

Eliza, fiica Adrianei Iliescu, a împlinit 19 ani

Cea mai vârstnică gravidă din lume, Adriana Iliescu, cu sarcină gemelară obținută în urma unei fertilizări in vitro, a născut in 2005, primul său copil, o fetiță. Celălalt copil, cu o greutate de 700 de grame, a încetat din evoluție.

Eliza, fiica Adrianei Iliescu a împlinit 19 ani! Tânăra iubește școala și asta se datorează mamei ei, fostă profesoară, care i-a oferit o educație aleasă.

Eliza a luat Bacalaureatul cu 9.50, iar acum este înscrisă la două facultăți, la Facultatea de Litere și Facultatea de Științe Umane, pentru că are două materii preferate: filosofia și limba română.

“Eliza îmi cere sfaturi, dar cred că nu prea mai are nevoie de ele pentru că este mare. Este la facultate acum, nu mai este la liceu.

Atunci când are nevoie de mine discutăm pe diverse teme și o ajut cum pot eu mai bine. Are note doar de 9 și 10 la facultate.

Îi place foarte mult filosofia, pentru ea este o mare pasiune, limba română nu mai zic, deoarece este o materie care e ca la ea acasă.

Este bine cu facultatea, pregătește referate, proiecte și tot așa. Învață!’, spunea Adriana Iliescu acum ceva timp.

Ce se știe despre părinții biologici ai Elizei, fetița născute de Adriana Iliescu la 67 de ani

Eliza nu este copilul său biologic, deoarece ovulul și sperma au provenit de la donatori anonimi, Adriana Iliescu fiind mai degrabă o mamă purtătoare.

Adriana Iliescu s-a născut la 31 mai 1938 la Craiova și a fost profesor universitar. Unii medici specialiști din Capitală au fost de părere că acest experiment nu ar fi trebuit făcut, deoarece riscurile sunt mari, dată fiind vârsta înaintată a mamei.

Cazul femeii reprezintă o premieră în România, dar și in lume, fiind extrem de rare situațiile în care femei a căror vârsta depășșste 55-60 de ani reușesc să aducă pe lume copii. Povestea a devenit știre în întreaga lume și a iscat o serie de controverse referitoare la corectitudinea din punct de vedere etic a aplicării unui tratament de fertilizare după o anumită vârstă.

Până în 29 decembrie 2006, Adriana Iliescu a deținut recordul de cea mai vârstnică femeie din lume care a dat naștere unui copil.

Având în vedere vârsta înaintată a gravidei, medicii de la Spitalul „Panait Sârbu” au decis la vremea aceea să facă operația cezariană în cea de-a 33-a săptămână de sarcină.

De fapt, Adriana Iliescu a fost mamă purtătoare, deoarece i s-au implantat în uter trei embrioni concepuți în epubretă din ovocitele și spermatozoizii unor donatori tineri.

“Părinții genetici ai copilului sunt sănătoși”, a precizat la acea dat medicul Bogdan Marinescu, autorul fertilizării in vitro. Întrebat despre aspectul etic al acestei nașteri, prof.

Marinescu a spus că „se pune problema vârstei biologice, dar mama, la 66 de ani, a fost aptă pentru a purta sarcina. I-au fost explicate riscurile, iar d-na Iliescu le-a acceptat. Are o inimă perfectă, un aparat renal bun, iar ficatul a făcut față sarcinii.

În plus, aspectul macroscopic al sferei genitale arată foarte bine, chiar mai bine decât al altor femei mult mai tinere. Problema opririi în evoluție a sarcinii poate apărea și la femei mai tinere, care au rămas însărcinate natural.

Sarcina cu risc este la toate femeile de peste 35 de ani. În acest caz, gravida a fost atent monitorizată, efectuându-i-se analize și alte investigații din 3 in 3 zile„, a precizat medicul atunci.