Ce planuri are Gabriela Firea pentru Bucureşti. Candidează din nou pentru postul de primar: “Redeschid şantierele”

Decizia partidelor politice din coaliție de a merge în cursa pentru Primăria Capitalei cu candidați separați a stârnit imediat reacții, iar prima dintre acestea a venit din partea Gabrielei Firea, care acum candidează din nou pentru postul de primar.

Fostul edil și-a exprimat planurile mari pentru București și prioritățile pentru viitorul mandat, iar prima reacție a fost salutată cu interes.

După ce negocierile și dezbaterile au condus la retragerea candidatului comun, medicul Cătălin Cîrstoiu, cele două partide politice, PSD și PNL, au anunțat că vor merge în alegeri cu propriii candidați, Gabriela Firea și Sebastian Burduja.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a transmis un mesaj de susținere Gabrielei Firea și a justificat decizia ca fiind cea corectă pentru bucureștenii care au fost “condamnați” la frig, mizerie, poluare și trafic blocat.

El a subliniat că Gabriela Firea este cea mai bună alegere pentru rezolvarea problemelor Capitalei și a mulțumit medicului Cătălin Cîrstoiu pentru efortul depus.

La scurt timp după anunțul lui Marcel Ciolacu, Gabriela Firea a venit cu prima sa reacție, afirmând că va lupta pentru dreptul bucureștenilor la o viață mai bună într-un oraș civilizat.

Ea și-a propus să redeschidă toate șantierele blocate și să investească în diverse domenii precum școli, transport, protecția mediului, infrastructură, termoficare, spitale și instituții de cultură.

Decizia de a merge cu candidați separați în cursa electorală pentru Primăria București a fost luată pentru a maximiza șansele de îndeplinire a obiectivelor politice, conform declarațiilor lui Nicolae Ciucă, președintele PNL. Această decizie a deschis calea pentru o competiție politică mai deschisă și a oferit alegătorilor oportunitatea de a alege între mai mulți candidați.