Nepoata Lui Arsenie Boca, Dezvăluiti Inedite Despre Celebrul Duhovnic: „Avea Reacții Neobișnuite Pentru Lumea De Atunci”

Nepoata lui Arsenie Boca, Zoe, mărturisește inedit despre celebrul duhovnic: „Reacții neobișnuite pentru lumea de atunci”

Zoe Daian, în vârstă de 90 de ani, este nepoata lui Arsenie Boca și a crescut sub îndrumarea acestuia. Cu lacrimi în ochi, Zoe vorbește despre unchiul său și face dezvăluiri emoționante despre viața și personalitatea lui.

Ea este singura rudă de sânge a celebrului părinte și își împărtășește amintirile cu toți cei care o vizitează la „Casa Mea Eden”, un cămin de bătrâni din Bihor. Zoe rememorează copilăria lui Arsenie Boca și dezvăluie detalii care aruncă o lumină nouă asupra vieții și personalității sale.

„Tot ce a făcut m-a marcat pentru că avea reacții neobișnuite pentru lumea de atunci, lumea de azi”, mărturisește Zoe, potrivit Antena3.

Modestia și introvertirea lui Arsenie Boca sunt aspecte pe care Zoe le subliniază. Acesta era dedicat rugăciunii, lecturii și picturii de icoane. Premonițiile sale erau considerate un dar divin, iar Zoe își amintește momente când Arsenie Boca îi citea gândurile.

Legătura specială dintre Zoe și unchiul său se reflectă și în amintirile ei din adolescență. Ea își amintește că Arsenie Boca îi ghida gândurile și intențiile, demonstrându-și clarviziunea sa.

Ultima întâlnire a lui Zoe cu Arsenie Boca a avut loc în anii ’80. Din momentul în care Arsenie Boca a intrat în atenția Securității, el a cerut nepoatei sale să nu îl mai caute, pentru a o proteja.

Localitatea bihoreană Șoimi, unde trăiește Zoe, a devenit un loc de pelerinaj pentru cei care doresc să își amintească de Părintele Arsenie Boca. Pe 29 septembrie se împlinesc 111 ani de la nașterea sa, iar amintirile oferite de Zoe aduc o lumină nouă asupra personalității sale.

Cu toate că a trecut prin momente dificile, inclusiv o comă cauzată de un atac cerebral și o formă severă de COVID-19, Zoe se simte binecuvântată de prezența și îndrumarea unchiului său, Arsenie Boca. Chiar și după moartea acestuia, Zoe simte că este vegheată și îndrumată de el în momentele grele ale vieții.

Povestea vieții și influența lui Arsenie Boca în viața nepoatei sale, Zoe, aduce lumină și înțelegere asupra puterii și prezenței sale spirituale în viața celor dragi lui.