Rețetă rapidă și ușoară de pâine germană în doar 5 minute!

Această rețetă germană de pâine vă va aduce bucurie și satisfacție în doar 5 minute de pregătire. Nu trebuie să vă simțiți intimidați de procesul de coacere a pâinii acasă. Iată cum să preparați această pâine delicioasă și spongioasă în câțiva pași simpli:

Rețetă rapidă de pâine germană

Ingrediente:

 • 350 ml apă la temperatura camerei
 • 1 lingură zahăr
 • 8 grame drojdie uscată
 • 25 ml ulei de floarea-soarelui
 • 500 grame făină, plus extra pentru presărat

Instrucțiuni:

 1. Activarea drojdiei: Într-un castron mare, combinați apa, zahărul și drojdia uscată. Amestecați ușor și lăsați să stea timp de 5 minute pentru a activa drojdia.
 2. Adăugare ulei și făină: Turnați uleiul de floarea-soarelui și adăugați treptat făina în amestec, asigurându-vă că este bine încorporată.
 3. Prima creștere: Amestecați până când se formează un aluat lipicios și vâscos. Acoperiți bolul și lăsați-l deoparte într-un loc cald timp de 1 oră pentru a crește.
 4. A doua amestecare: După prima creștere, amestecați aluatul timp de aproximativ 30 de secunde. Apoi, lăsați-l să se odihnească pentru încă 30 de minute.
 5. Modelarea aluatului: Presărați suprafața de lucru cu făină și întindeți aluatul într-un dreptunghi. Îndoiți-l peste sine și acoperiți-l timp de 10 minute.
 6. Formare finală: Presărați din nou suprafața și întindeți aluatul în grosimea dorită. Dați-i forma dorită și pregătiți-l pentru coacere.
 7. Coacere: Așezați aluatul pe o tavă de copt și faceți câteva tăieturi decorative deasupra. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 230°C timp de 30-40 de minute, sau până când este auriu și copt prin interior.
 8. Răcire și servire: Lăsați pâinea să se răcească ușor înainte de a o felia. Astfel, veți putea aprecia aroma și textura minunate ale pâinii proaspete.

Această rețetă simplă și rapidă de pâine germană vă va impresiona cu siguranță cu rezultatele sale delicioase și spongioase. Bucurați-vă de savoarea și prospețimea pâinii proaspăt coapte și experimentați plăcerea coacerii acasă în doar câteva minute!