Naomy a murit! Cantareata avea doar 47 de ani

Cu tristețe în suflet, am aflat că Naomy, talentata cântăreață transgender care a încântat scena muzicală din România, s-a stins din viață la vârsta de doar 47 de ani, în urma unui accident vascular cerebral.

Vestea tragică a trecerii sale dincolo de această lume a fost confirmată recent de către o persoană apropiată, aducând un val de durere și îndurerare în inimile celor care au apreciat talentul și curajul ei.

Pe rețeaua de socializare Facebook, Antonella, una dintre prietenele sale apropiate, a transmis cuvinte pline de durere și recunoștință: „Cu inima grea, vă anunț că NAOMY a plecat în liniște în cursul serii de astăzi, 19 aprilie 2024. ]

Ne vom aminti întotdeauna de istoria LGBT pe care a creat-o în România și vom păstra amintirile frumoase alături de noi. Sentimentele noastre de compasiune și susținere sunt alături de familia și cei dragi. Odihnește-te în glorie, Regino.”

Cine a fost Naomy: Naomy a fost mult mai mult decât o prezență pe scenă. Ea a fost un simbol al curajului și perseverenței, inspirând și provocând la reflecție prin muzica și viața ei.

Încă de la o vârstă fragedă, Naomy a trebuit să facă față dificultăților vieții, fiind abandonată de părinți la doar trei zile de la naștere. A crescut într-un orfelinat din Luduș, unde și-a descoperit pasiunea pentru muzică.

Efortul și determinarea ei au fost remarcate încă din copilărie, iar drumul său către succes a început atunci când a studiat la Școala Populară de Artă, la secția de canto, din Târgu Mureș.

În ciuda tuturor obstacolelor, în 1992 s-a mutat la București, unde și-a continuat cariera muzicală, luptând mereu pentru visul ei și pentru drepturile comunității LGBT.

În 2014, Naomy a fost recunoscută la nivel național datorită participării sale la Selectia Națională pentru Eurovision cu piesa „Dacă tu iubești”, compusă de Rares Borcea și scrisă de Jimi Laco.

Această apariție a consolidat notorietatea și impactul ei în peisajul muzical românesc, lăsând în urmă o moștenire remarcabilă și un exemplu de curaj și determinare pentru generațiile viitoare.

În momente de tristețe precum acesta, ne amintim de impactul pe care l-a avut Naomy în inimile și mințile noastre și ne onorăm amintirea ei printr-un omagiu adânc și plin de respect. Drum lin spre lumină, Naomy, iar melodiile tale vor rămâne mereu vii în inimile noastre.