Când se dau pensiile de Paște, în luna mai. Anunțul șefului Casei de Pensii pentru milioane de pensionari

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a făcut un anunț important privind data la care se vor acorda pensiile de Paște în luna mai. Această informație devine crucială pentru milioanele de pensionari din România, mai ales în contextul în care bugetarii se bucură de o minivacanță de 1 Mai și Paște.

În România, din cei aproximativ 5.000.000 de pensionari, peste jumătate optează să își primească pensiile prin intermediul poștașilor în prima parte a lunii, în timp ce cealaltă jumătate preferă să își încaseze banii prin carduri bancare, aceștia fiind de obicei disponibili între zilele 12 și 15 ale fiecărei luni.

Conform contractului încheiat între Poșta Română și Casa Națională de Pensii, poștașii au obligația să livreze pensiile pensionarilor între prima zi și cea de-a 15-a zi a fiecărei luni. Cu toate acestea, în acest an, din cauza sărbătorilor de 1 Mai și Paște, lucrurile devin mai complicate.

Angajații din România beneficiază de zi liberă în data de 1 mai, precum și în a doua zi de Paște. Astfel, perioada în care nu se lucrează se extinde de la 1 mai până pe data de 7 mai, inclusiv.

În această situație, Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii Publice, a venit cu clarificări privind programul de lucru al poștașilor responsabili de distribuirea pensiilor.

Conform explicațiilor sale, poștașii vor fi activi pe data de 2 mai, astfel încât pensiile distribuite prin intermediul lor să înceapă să ajungă la beneficiari încă de vineri.

De asemenea, Baciu a adăugat că poștașii care vor fi în serviciu pe data de 2 mai vor fi compensați ulterior cu o zi liberă, conform informațiilor furnizate de Rtv.net.

Aceste clarificări vin în sprijinul pensionarilor, asigurându-i că vor primi pensiile la timp, în ciuda sărbătorilor legale și a perioadei de odihnă a angajaților din sectorul poștal.