Frații Andrew și Tristan Tate, reținuți în România la cererea autorităților din Marea Britanie

Frații Andrew și Tristan Tate au fost reținuți pentru 24 de ore de către polițiștii ilfoveni la solicitarea autorităților britanice. Potrivit B1 TV, cei doi sunt acuzați de exploatare sexuală pe teritoriul Marii Britanii și sunt vizați și într-o anchetă în România, unde au fost trimiși în judecată pentru mai multe infracțiuni grave.

Andrew și Tristan Tate, împreună cu două femei, au fost acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, viol, acces ilegal la sistem informatic și alte infracțiuni. DIICOT susține că aceștia ar fi recrutat persoane prin metoda “loverboy” și le-ar fi exploatat sexual prin acte de violență fizică și constrângere psihică.

În plus, se reține că una dintre persoanele vătămate a fost constrânsă să întrețină relații sexuale repetitive, iar unul dintre inculpați a accesat fără drept sistemul informatic al unei victime și a postat materiale compromițătoare pe rețelele de socializare.

DIICOT a precizat că frații Tate au supus victimele la muncă forțată și au obținut beneficii financiare importante din exploatarea acestora.