Oana Ioniță, în lacrimi după ce a pierdut bătălia pentru custodia copilului: „A fost îndoctrinat, alienat! S-a ajuns prea departe, am suferit prea mult”

Oana Ioniță a ajuns la capătul răbdărilor! Cu lacrimi în ochi, fosta figură din Cronica Cârcotașilor împărtășește mărturisiri tulburătoare despre greutățile pe care le traversează. Pierderea custodiei copilului său alături de Florin Budnaru a adus un mare gol în viața ei.

După zece ani de căsnicie, Oana Ioniță și Florin Budnaru au ales să meargă pe drumuri separate. În urma divorțului, au fost nevoiți să decidă soarta celor doi copii ai lor, Maxim, în vârstă de 10 ani, și Isabel, fiica coregrafei dintr-o relație anterioară. Inițial, Oana a fost de acord ca fiul lor să rămână cu tatăl său, dar ulterior a solicitat intervenția instanței pentru a petrece mai mult timp cu el.

Oana Ioniță recunoaște că fostul ei soț avea o conexiune specială cu Maxim. În timpul căsniciei lor, Florin Budnaru și băiatul său petreceau mult timp împreună, iar această legătură i-a afectat pe amândoi.

Cu toate acestea, decizia instanței a lovit-o puternic pe Oana. Ea afirmă că fostul ei soț i-ar fi impus lui Maxim un program care îl împiedică să petreacă timp cu ea și îl privează de prezența maternă.

„El rămâne în mod constant cu fostul soț. Voiam să îmi petrec mai mult timp cu el. Este firesc ca orice mamă să își dorească să fie alături de copilul său. Săptămâna trecută a fost prima oară când l-am luat de la școală.

Și asta doar pentru că am avut o sentință. După ce l-am luat, i s-a spus: «Maxim, arată că ești un bărbat!», de parcă l-aș fi dus la o circumcizie. Mesajul transmis copilului când stă cu mama lui este extrem de important.

Acestea sunt detalii intime, dar lucrurile au mers prea departe, am suferit prea mult. Nu cer imposibilul. Îmi doresc doar un minim de timp pe care ar trebui să îl petrec alături de el”, a spus Oana Ioniță cu ochii în lacrimi în cadrul emisiunii lui Cătălin Măruță de la Pro TV.

Despărțirea lui Oana Ioniță și Florin Budnaru a avut loc acum doi ani, iar divorțul s-a finalizat recent. Inițial, cei doi au convenit ca Maxim să rămână în grija tatălui său. Situația s-a schimbat, însă, iar acum copilul nu își mai dorește să stea cu mama sa. Mai mult, Oana Ioniță a dezvăluit că Maxim și-a schimbat percepția despre ea.

„Ne-am despărțit acum vreo doi ani, iar divorțul a fost pronunțat anul trecut. (…) Am convenit ca copiii să rămână la mine, Isabel, și, respectiv, la Florin, Maxim, pentru a ne ajuta unul pe celălalt în creșterea lor.

Cu toate acestea, programul a fost stabilit doar pentru perioada vacanțelor, nu și în timpul școlii. Nu am mai reușit să îl iau în timpul școlii deoarece avea un alt program cu tatăl său. (…) Inițial, când a început școala, îl duceam aproape zilnic la mine, dar nu aveam suficient spațiu. Tot timpul era câte ceva în cale.

În octombrie, am solicitat stabilirea unui program oficial prin ordonanță prezidențială. Verdictul a fost pronunțat săptămâna trecută, măcar am câștigat niște ore, niște zile. Odată la două weekenduri, pot să îl iau acasă, să îl am alături de mine și de sora lui. (…)

În mod obișnuit, oamenii se înțeleg în momentul separării, dar când este vorba de divorț, fiecare luptă pentru sine. Inițial, nu am crezut că va fi atât de dificil. (…) El este mereu acolo, iar atunci când nu este, altcineva este trimis să îl ia. În aceste luni, copilul și-a schimbat percepția asupra mea. Nu mai vrea să stea cu mine. A fost influențat, manipulat, sunt termeni potriviți”, a adăugat Oana Ioniță.