Niciodata nu dai gres cu gogosile- Cu cat sunt mai pufoase si aromate, cu atat se mananca mai repede

Niciodată nu poți da greș cu gogoșile – cu cât sunt mai pufoase și mai aromate, cu atât se mănâncă mai repede!

Iată de ce aveți nevoie:

– 200 ml lapte cald
– 100 ml apă caldă
– 11 g drojdie uscată
– 1 lingură zahăr granulat
– 1 linguriță sare
– 1 lingură unt
– 1 ou
– 4 căni de făină
– ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnați apa caldă și adăugați drojdia și zahărul. Amestecați bine și acoperiți cu o cârpă de bumbac. Lăsați să stea 10 minute pentru a activa drojdia.

2. Adăugați un pahar de lapte la drojdia spumoasă. Apoi adăugați oul și amestecați bine.

3. În acest moment, adăugați treptat făina – mai întâi adăugați 4 căni în porții. Dacă este necesar, adăugați mai multă făină. Amestecați, apoi formați un aluat neted cu mâinile și acoperiți-l cu folie alimentară.

4. Lăsați aluatul să crească până își dublează volumul, aproximativ 45 de minute.

5. Pe o masă presărată cu făină, împărțiți aluatul în 2 părți mai groase și tăiați-le aproximativ în aceleași bucăți, pe care apoi le rulați. Apoi faceți o gaură în mijlocul fiecărui con folosind degetul.

6. Într-o tigaie, încingeți o cantitate generoasă de ulei. Prăjiți gogoșile pe ambele părți până devin aurii.

SFAT: Pentru a preveni absorbția excesivă de ulei în gogoși, adăugați o bucățică de unt în uleiul de prăjit.

Poftă bună!