Ce le transmite Simona Halep celor care nu au crezut în ea, îi dă replica Serenei Williams. Sportiva revine pe teren: “Mi-e teamă de ce va fi”

“Simt teamă pentru viitor”, a exprimat Simona Halep într-un interviu televizat acordat joi, 7 martie 2024, referindu-se la revenirea ei pe terenul de tenis, după ce TAS i-a redus suspendarea de la 4 ani la 9 luni. Iată replica pe care jucătoarea româncă de tenis i-a dat-o rivalei sale Serena Williams.

Ce a transmis Simona Halep celor care nu au susținut-o
Simona Halep a obținut o victorie în procesul de la Tribunalul Arbitral al Sportului (TAS), în care a contestat suspendarea de 4 ani pentru dopaj impusă de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), sancțiunea fiind redusă la 9 luni.

Înainte de acest verdict, Simona Halep a avut parte de o luptă intensă. Unii i-au fost alături, iar alții nu. Numeroase figuri publice au criticat-o pe jucătoarea de tenis în contextul scandalului de dopaj din 2022. Simona Halep a avut declarații neașteptate despre aceștia.

„Am trecut printr-o perioadă devastatoare emoțional”, a explicat Simona Halep într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea, subliniind că și-a desfășurat cariera în mod exemplar și consideră că invidia a fost factorul care a determinat unii să o critice în urma scandalului de dopaj. În special ținând cont de munca susținută pe care a depus-o pentru a ajunge numărul 1 în tenis.

Cu toate că atitudinile negative și răutățile au fost greu de suportat, Simona Halep a recunoscut că poate înțelege invidia și răutatea. A mulțumit celor din jur pentru că au fost o sursă de motivație, chiar și în cele mai grele momente. A reușit să se trezească în fiecare dimineață cu dorința de a arăta adevărul și, în cele din urmă, a reușit.

„A fost o bătălie personală. Am trecut printr-o perioadă devastatoare emoțional. În fiecare zi, am simțit nevoia să arăt adevărul. După decizia instanței, nimeni nu a venit să își ceară scuze. Nu aștept scuze, dar ar fi fost frumos”, a declarat Simona Halep la Antena 3 CNN.

Primul gest făcut după aflarea deciziei TAS
Când a aflat verdictul final de la TAS, Simona Halep se afla în Dubai. A recunoscut că a plâns de bucurie când a aflat că suspendarea i-a fost redusă de la 4 ani la 9 luni. În inima sa, spera la acest rezultat și spera că decizia va fi una corectă în cazul ei.

Simona Halep a dezvăluit că primul lucru pe care l-a făcut după aflarea verdictului TAS a fost să își sune tatăl pentru a-i transmite veștile bune. A fost o victorie imensă, conform jucătoarei de tenis. Mama ei a fost emoționată până la lacrimi.

„Încerc să-mi păstrez speranța, dar sunt conștientă de vârsta mea”
„Niciodată nu am fost atât de departe de jocurile oficiale. Simt teamă pentru viitor, dar îmi doresc să revin. Nu vreau să mă opresc din a juca tenis. Am speranța că lucrurile se vor rezolva, voi face tot ce îmi stă în putință. Nu îmi pot imagina cum va fi, dar vreau să merg la Miami și să încerc să mă implic complet în sport. Sunt conștientă de vârsta mea”, a mărturisit Simona Halep.

Opinia Simonei Halep despre Serena Williams
Întrebată despre reacția Serenei Williams, care nu a susținut-o în momentul scandalului de dopaj, dimpotrivă, românca a fost extrem de diplomată. În ciuda ironiilor pe care rivala ei din tenis le-a făcut în ultimele luni, Simona Halep a avut o atitudine mai înțelegătoare.

„Cred că a fost o reacție dictată de frustrare. Pentru ea, câștigarea unui Grand Slam era o realizare enormă. Dar consider că reacția a fost exagerată. Nu vreau să judec”, a spus Simona Halep despre Serena Williams.

Menționăm că atunci când ITIA a suspendat-o pe Simona Halep timp de 4 ani, Serena Williams a postat un mesaj controversat pe rețelele sociale: „8 e un număr mai bun”. A făcut referire astfel la numărul de trofee