Cum sa alungi bolile, vrajba si paguba din casa ta

Arsenie Boca, cunoscut drept Sfântul Ardealului, a fost staretul atât la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, cât și la Mănăstirea Prislop. Datorită personalității sale remarcabile, mii de credincioși veneau să-l asculte.

În cuvintele sale transmise ulterior în diverse volume dedicate comunității creștine, părintele a reflectat asupra suferințelor oamenilor și a analizat rădăcinile acestora.

“Dumnezeu a pedepsit și cu lepra. Deci, lepra și orice altă boală, urmărite la originile lor, arată că păcatul sufletului atrage după sine pedeapsa trupului, dar îi aduce sufletului smerenie și sănătatea minții.

Boala apare mai întâi în psihic. Aceasta este o afirmație a medicinii moderne. În Scriptură vedem că întregește cu explicații ceea ce spune medicina. Este o retragere a lui Dumnezeu din susținerea sănătății omului. Poate chiar o izgonire a Lui.”

Există trei motive pentru care trupul se îmbolnăvește:

– Consumul de otrăvuri din lipsa postului. Carnea este o otravă și se digeră tot cu ajutorul unei otrăvuri care este fierea.
– Din naștere, pentru că fie mama, fie tatăl nu au fost treji când s-a conceput copilul. Fugiți de bărbați când sunt beți, ca de foc.
– Din desfrânare, pentru că depășesc măsura cuvenită și încep să le doară spatele, umerii, șalele, le slăbesc nervii, devin agitați și nerăbdători. Toate acestea pentru că nu și-au controlat pofta (puterile). Este ca și bogatul care sărăcește. La fel și trupul care și-a epuizat toată energia.”, a spus Arsenie Boca.

Vrăjba în casă vine din păcate. Toate își au izvorul în păcate, spunea părintele Arsenie.

Neapărat vine vrăjba în casă dacă căsătoria s-a început cu stângul, adică cu desfrânarea. Mai vine, apoi, dacă soții trăiesc într-o căsătorie nelegitimă sau fără cununie bisericească. Este un prim păcat, pe care toți îl plătesc cu vrăjba. De aceea, toți trebuie să se căiască și să se căsătorească dacă se află în această situație.

Din curvii nespovedite, făcute înainte sau după căsătorie. Astfel au intrat într-o casă nouă cu o pecete diavolească pe trupul și pe sufletul lor și, pentru că nu s-au spovedit, acel păcat va sparge casa lor, tocmai pentru că nu au omorât diavolul care a făcut acest lucru.

Lăcomia de avere a unui părinte când și-a căsătorit fiica sau și-a căsătorit fiul. O astfel de căsătorie nu rezistă, pentru că s-a făcut cu o lucrare a diavolului. Dacă îți căsătorești fiica doar pentru avere, căsătoria lor se va sfârși cu vrăjba sau cu distrugerea casei respective. Prin urmare, sfătuiți-vă părinții cu înțelepciune când vă căsătoriți fetele sau vă căsătoriți băieții.

Nepotrivirea de vârstă. Sunt părinți care își căsătoresc fetele la 14-16 ani, iar la 18, 19 ani fata lor este văduvă sau divorțată și încă cu copil.

Aceasta din cauza diferenței mari de vârstă, pentru că ce poate face o fată atât de tânără în fața unui bărbat matur. Această diferență mare de vârstă este un păcat înaintea lui Dumnezeu. Și din cauza aceasta, casa aceea nu rezistă, ci se destramă și în aceste cazuri părinții trebuie să recunoască că au dat un sfat greșit.

Din neglijența sufletească a celor din casă, din neglijența spovedaniei, a Sfintei Împărtășanii și a obiceiurilor Bisericii, care sunt poruncile lui Dumnezeu. Pentru că dacă nu le respectă pe acestea, respectă pe ale diavolului și astfel nu pot avea liniște.

Din petrecerea fără post. Cei care se umplu de mânie sunt cei plini de fiere, care se înmulțește în corpul omului atunci când mănâncă multă carne și nu postește.

Fiind plini de fiere, se umplu de mânie și astfel se răstesc unii la alții. Pentru o vorbă aparent neînsemnată, pentru o lucrătură care nu este la locul ei, sar unii la alții.
Și o ultimă cauză este desfrânarea soților. Dar soții cum să fie desfrânați, când sunt căsătoriți? Așa de bine, că nu mai țin seama de miercuri, de vineri, de zilele postului și de sărbători. Nu mai respectă nicio regulă. Și Dumnezeu pedepsește lipsa de regul