Simona Halep, prima declaratie dupa revenirea in tara: „Au fost multe jigniri la adresa mea…A fost o greseala…”

Simona Halep a exprimat joi dimineața, la Aeroportul Henri Coandă, dorința sa fermă de a participa la Jocurile Olimpice de la Paris și de a juca la turneul de la Miami, programat între 19 și 31 martie.

„Doresc cu ardoare să fiu prezentă la Jocurile Olimpice, dar recunosc că șansele sunt minime din cauza poziției mele în clasament. Cu toate acestea, sper că, dacă voi reuși să obțin câteva victorii până atunci, voi avea o șansă mai mare. Nu am făcut încă planuri concrete, dar voi face tot ce îmi stă în putință pentru a participa la Jocurile Olimpice, acest lucru este sigur”, a declarat Halep, citată de Agerpres.

„Mi-ar plăcea să joc la Miami, dar tocmai am sosit și am nevoie de câteva zile pentru a mă pregăti mental pentru acest lucru. Voi decide în zilele următoare dacă voi participa. Antrenamentul meu până acum a fost bun, dar, având în vedere că nu am jucat meciuri oficiale de aproape un an și șapte luni, va fi destul de dificil să încep din nou. Cu toate acestea, am tot timpul din lume și voi lua totul pas cu pas”, a adăugat Simona.

Sportiva de tenis a anunțat că va alege în curând un nou antrenor: „În acest moment, nu am o echipă, dar am câteva zile la dispoziție să îmi formeze o echipă așa cum îmi doresc eu. Nu va fi ușor, dar voi lua în considerare toate opțiunile și voi decide”.

În ceea ce privește declarația tatălui său, Stere Halep, Simona a spus: „Tata a avut întotdeauna încredere exagerată în mine. Nu voi contrazice asta, dar va fi dificil să mă întorc la numărul 1 mondial. Este un vis mult prea îndepărtat să spun că voi ajunge din nou acolo. Am fost acolo și este o experiență deosebită, dar este foarte dificil”.

„Presiunea publicului nu va mai fi negativă în niciun sens. Mulțumesc tuturor pentru susținerea necondiționată, a fost ceva unic. Vreau să mulțumesc și sponsorilor mei pentru sprijinul lor constant. În ceea ce privește procesele legate de suspendarea pentru dopaj, voi face tot ce este necesar pentru a recupera prejudiciul cauzat”, a mai spus Simona Halep.